σύμπραξη

σύμπραξη

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Αλλιώτικης Πόλης για την ΔΕΗ

Επανέρχεται για να απασχολήσει άλλη μια φορά το δημοτικό μας συμβούλιο σήμερα, το θέμα της νέας αδειοδότησης που ζητά η ΔΕΗ.
Επιδίωξη της ΔΕΗ είναι να εκσυγχρονίσει τις μονάδες της στο εργοστάσιο του ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου, καθώς και να αυξήσει την ισχύ παραγωγής της. Και όχι γιατί έχει κάποιο πρόγραμμα επένδυσης στην περιοχή μας, αλλά γιατί έχοντας το δικαίωμα στα χέρια της, θα μπορεί να διαπραγματευτεί με κάθε επίδοξο αγοραστή της, μεγαλύτερη τιμή. Και για να αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο την προσδοκώμενη τιμή, ζητά η άδεια αυτή που θα της δοθεί να είναι αορίστου χρόνου!
Σε πρώτο πλάνο λοιπόν, η συζήτηση περί νέας αδειοδότησης δεν περιέχει το παραμικρό ψήγμα επενδυτικής ή αναπτυξιακής πολιτικής. Απολύτως καμιά θέση εργασίας δεν προβλέπεται, για όσους επιχειρηματολογούν καταφατικά πάνω σε αυτόν τον άξονα.
Το δικαίωμα στο μέλλον διακυβεύεται με την καταφατική απάντηση στο αίτημα. 

Η στάση της διοίκησης του Δήμου κρίνεται τουλάχιστον ενδοτική δοθέντος ότι στην εν λόγω «διαπραγμάτευση» ο Δήμος ως αντάλλαγμα παίρνει την τήρηση μέρους μόνον των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η ΔΕΗ με το πρωτόκολλο του 1996 και την αποχή από την διεκδίκηση του Πάρκου Πρέσσοφ και της Παιδικής Χαράς. 
Με άλλα λόγια, η διοίκηση του Δήμου επιλέγει να έρθει σε δυσαρμονία με την τοπική κοινωνία προκειμένου να «εξασφαλίσει» είτε όσα ο Δήμος δικαιούται νόμιμα να διεκδικήσει είτε όσα είναι εν τοις πράγμασι ήδη κεκτημένα.
Η ΔΕΗ, ανεξάρτητα από την επιθυμία της για αδειοδότηση, χρωστά στους κατοίκους και το χρέος αυτό δεν συμψηφίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου